Consument

U bent op zoek naar een ballonvaart in uw regio, maar u weet niet bij wie u terecht kunt ? Dan bent u bij PBN aan het juiste adres. Op onze 'Ledenlijst' pagina staan al onze leden, per regio gesorteerd. U kunt zo vertrouwd een bedrijf bij u in de buurt selecteren. Wanneer u een bedrijf gevonden heeft, kunt u zelf een afspraak maken voor uw ballonvaart. De vereniging van Professionele Ballonvaarders Nederland organiseert zelf géén ballonvaarten.

 

 

PRAKTISCHE INFORMATIE M.B.T. UW TICKET EN/OF GEMAAKTE AFSPRAAK

U gaat een ballonvaart maken bij een bij PBN aangesloten bedrijf. Uw instapkaart(en) is/zijn veelal één jaar geldig. U kunt telefonisch een afspraak maken voor uw ballonvaart. Heeft u extra wensen? Bij uw telefonische reservering zal dit graag met u besproken worden.

Is er al een afspraak (voor u) gemaakt? Dan krijgt u (telefonisch) bevestigd: de opstapplaats, datum en verwachte verzameltijd. Op de dag zelf is er vaak nog telefonisch contact vanwege de dan heersende wind- en weersomstandigheden. Dan hoort u de definitieve tijd van afspreken op de opstijglocatie. Ook kan dan (in overleg) de opstapplaats nog wijzigen, vanwege een ongunstige windrichting. Mocht uw ballonvaart op de geplande dag helemaal niet doorgaan vanwege ongunstig weer, dan wordt er geprobeerd diezelfde dag een nieuwe afspraak met u te maken. Vergeet u deze afspraak dan niet te noteren… Wilt u de datum van uw ballonvaart vooraf wijzigen, dan is dit mogelijk tot twee weken voor vertrek (er kunnen hiervoor kosten worden berekend). Er wordt dan met u een nieuwe afspraak gemaakt. Binnen twee weken is annuleren niet toegestaan, tenzij er een dwingende medische reden is (en u een annuleringsverzekering heeft afgesloten). Kijkt u voor meer uitleg in de algemene voorwaarden, deze vindt u terug op deze site.

In de ballon is het niet koud, eerder warmer dan op de grond, daarom adviseren wij u een flesje water mee te nemen. Een pet of cap biedt vaak bescherming tegen de warmte van de branders. Kleedt u zich op de heersende buitentemperatuur. Ballonvaren vindt doorgaans plaats in de avonduren, een jasje of trui meenemen voor na de landing is geen overbodige luxe. Wij adviseren u altijd om niet in uw nieuwste kleding aan te komen. En wij raden u aan om stevige gesloten schoenen te dragen. Het meenemen van een foto- of filmcamera vinden wij prima, leuk zelfs. Veel passagiers maakten al vele mooie opnamen vanuit onze luchtballonnen. Toch moeten wij u er wel op wijzen dat deze apparatuur op eigen risico meegaat. Overigens is het legaal opnamen te maken vanuit de lucht, daarvoor hebben de (meeste) bedrijven van PBN van het Ministerie van Defensie een expliciete ontheffing gekregen. Laat u nog een paar foto’s vrij voor na de landing, tijdens de champagnedoop.

Wij hopen u zo voldoende te hebben geïnformeerd voor uw komende ballonvaart. Heeft u nog vragen, aarzelt u niet en neemt u gerust (telefonisch) contact met uw ballonbedrijf op.

Wij zien u graag aan boord van een ’PBN’ luchtballon!