Keurmerk

De leden van PBN willen zich onderscheiden in de ballonvaart markt. De bedrijven aangesloten bij PBN zijn duidelijk herkenbaar aan het logo van PBN. Het 'keurmerk PBN' staat voor professionaliteit én veiligheid. Iets wat u als vanzelfsprekend mag verwachten van een ballonvaartbedrijf aangesloten bij PBN. Toch willen de leden met dit keurmerk vertrouwen uitstralen.

 

 

Passagiers oriënteren zich veelal via internet, wanneer zij op zoek gaan naar een ballonvaartbedrijf. De leden van PBN willen graag deze passagiers het vertrouwen bieden dat van een luchtvaartmaatschappij te verwachten mag zijn. Daarom voeren zij het logo en het keurmerk van PBN. U herkent het aan ons logo.

• Wat houdt het keurmerk voor u in ? Dat u boekt bij een bedrijf dat is aangesloten bij de PBN en dat dit bedrijf zorgdraagt voor maximale veiligheid en professionaliteit gedurende uw gehele ballonvaart. U bent te gast bij de ballononderneming en dat gevoel geven wij u graag, waarbij wij met regels uw veiligheid niet uit het oog verliezen.

• Wanneer krijgt een bedrijf het 'keurmerk PBN' ? Het 'keurmerk PBN' mag enkel gevoerd worden door ballonvaart bedrijven, aangesloten bij de Vereniging van Professionele Ballonvaarders Nederland. Deze leden onderwerpen zichzelf aan strenge eisen ten aanzien van de door hun uit te voeren ballonvaarten. Een aantal van deze eisen vindt u terug in de beroepscode, waaraan de leden zich houden.

• Niet goed, geld terug ? Wanneer is uw ballonvaart beleving niet goed ? Leden van PBN willen er alles aan doen om uw ballonvaart zo plezierig mogelijk te maken, ook al gelden er natuurlijk wel enkele (veiligheids-)regels. Wanneer u niet tevreden bent over uw ballonvaart, kunt u allereerst terecht bij het betreffende ballonvaartbedrijf. Wanneer u vindt dat het bedrijf u niet voldoende behaagt, neemt u dan contact op met het bestuur van PBN, middels het contactformulier.

• Hoe herken ik dit keurmerk ? Alle bij PBN aangesloten bedrijven mogen het keurmerk voeren. Dit kunt u herkennen aan het logo van PBN. Bedrijven mogen het voeren op alle door hun gebruikte bedrijfsuitingen. Zo kunt u het logo terugvinden op websites en in brochures, maar bijvoorbeeld ook op ballonwagens en aanhangers.